General
Բացահայտեք Գինու պատմությունը, այցելելով գինու բնօրրան, համտեսելով հայտնի և սիրված Գինու տեսականին:
Օր 1 Հյուրանոցում գրանցվելուց հետո Ճաշ “Մեր գյուղը” ռեստորանում:
Ճաշից հետո զբոսանք Երեւանով: Քաղաք, որը 2018 թ կլինի 2800 տարեկան, քաղաք, որը ավելի հին է, քան Հռոմը, քաղաք կոչում է բացօթյա թանգարան: Քաղաքի հետ ծանոթանալու ծրագիրը ներառում է զբոսանք Հաղթանակի զբոսայգում, , ազգային էպոս Դավիթ Սասունցիի հերոսի հուշարձան, Գրիգոր Լուսավորչի տաճարի, ինչպես նաեւ այցելություն Երեւանի բնակիչների եւ այցելուների ամենա սիրված վայրերից մեկը, Կասկադ որտեղ հնարավոր է տեսնել Գաֆեսճյան ժամանակակից արվեստի թանգարան: Այցելություն Հանրապետության հրապարակ, Հայաստանի ազգային պատմության թանգարան: Որից հետո կլինի կարճատեւ հանգիստ Հյուրանոցում եւ ճաշ Jasmine ռեստորանում, ազգային շոու ծրագրի դիտում: Ճաշից հետո վերադարձ հյուրանոց եւ ազատ ժամանակ:
Օր 2. Գինու տուրի մեկնարկ
Նախաճաշ հյուրանոցում: Նախաճաշից հետո, կմենենք Մարան գինետուն, որը հիմնադրվել է 1992 թվականին: Մարանից Հետո կայցելենք «Զվարթնոց» տաճարը, որը թարգմանում է որպես «Հրեշտականոց», որը ներառված է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի համաշխարհային ժառանգության ցուցակում: Այցելություն Էջմիածին, որը համարվում է Հայաստանի կրոնական կենտրոնը: Ճաշ «Tteni Pnadok» ռեստորանում: Ճաշից հետո այցելություն Հայաստանում ամենահայտնի գինու գործարաններից մեկը ` Armenia Vine: որտեղ տեղի կունենա շրջայց հայտնի գործարանի եւ, իհարկե, գինիների ամենատարածված սորտերի համտես: Վերադառց Երեւան: Ընթրիք Tospia ռեստորանում: Գիշերակաց հյուրանոցում
Օր 4 Օրվա հերոս `հայտնի Իջևակի գինու եւ կոնյակի գործարան
Հյուրանոցում նախաճաշից հետո ճանապարհը կշարունակվի դեպի Կովկասի ամենամեծ լիճը՝ Սեւան: Ճանապարհին մենք կայցելենք խաչքարների պուրակ, Նորաթուզ: Այնուհետեւ «Ծովացոց» ռեստորանում եւ կհամտեսենք հայտնի ձկների տեսականի: Ճաշից մեկնում դեպի թերակղզում գտնվող Սեւանավանք: Այցելություն Իջեւանի ամենահայտնի գինու կոնյակի գործարան: Փորձառու զբոսավարը մեզ կծանոթացնի Տավուշի մարզի գինեգործական ավանդույթի առանձնահատկություններին, որը հայտնի է իր չափավոր միկրոկլիմայով, զբոսավարը կծանոթացնի գործարանի պատմությանը եւ կներկայացնի արտադրության ամբողջ գործընթացը եւ արտադրված խմիչքների տեսակները: . Մենք անցնելու ենք գինեգործության տարածքում, գինու նկուղում, հավաքածուի գինիների նկուղում, որտեղ կոնյակը ծերանում է: Արտադրամասերը այցելելուց հետո գինին եւ կոնյակը համտեսվելու են: Վերադառց Երեւան `ճաշ եւ գիշերվա հյուրանոցում:
Օր 5 Կոնյակի պատմություն
Նախաճաշ հյուրանոցում: Այցելություն Մատենադարան: Այնուհետեւ մեկնում դեպի աշախարահռչակ`Արարատ կոնյակի գործարան, որտեղ տեղի կունենա հետաքրքիր էքսկուրսիա թանգարանի ներսում իսկ հետո կոնյակ համտես՝ երեք եւ տասը տարեկան: Մեկնում դեպի Գառնի եւ Գեղարդ: Ճաշ տեղական ռեստորաններից մեկում, որտեղ կտեսնեք լավաշի թխման արարողություն, ինչպես նաև կհամտեսեք տնականա ծիրանի և թթի օղիներ:
Հայաստանը վերացրեց հեթանոսությունը 301-ին եւ աշխարհում առաջին երկիրն էր, ընդունելու քրիստոնեությունը պաշտոնական մակարդակով: Փոփոխեց հոգեւոր արժեքները եւ ավանդական ծեսերը, սակայն գինին շարունակում էր զբաղեցնել իր կարեւոր տեղը `ինչպես առօրյա կյանքում, այնպես էլ ծեսերով: Այս ուղեւորությունը, որը ներառում է Գառնիի հեթանոսական տաճարը եւ Գեղարդի քարանձավային տաճարը, այս տեսանկյունից շատ խորհրդանշական է: Վերադառց Երեւան: Ազատ երեկո Երեւանում: